Syndetics cover image
Image from Syndetics

Samtycket / Vanessa Springora ; översättning av Marianne Tufvesson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: French Publication details: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2020].Description: 172 sidor ; 21 cmISBN:
  • 978-91-0-018566-4
Uniform titles:
  • Le consentement.
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 070.5092 23/swe
Other classification:
  • Lz Springora, Vanessa
  • Gz Matzneff, Gabriel
  • Lz Matzneff, Gabriel
Summary: "Samtycket" är Vanessa Springoras internationellt uppmärksammade debutbok. Det är 1980-tal när V följer med sin mamma på en middag i litterära kretsar. Där möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att säga. Kort därpå vill han träffa henne igen. V, som är tretton år, älskar att läsa och drömmer om att en gång själv bli författare. G är i femtioårsåldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, "de under sexton" som han har deklarerat i en känd pamflett. När V fyller fjorton inleder de ett förhållande.Mer än trettio år senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men också med den omgivning som såg och lät det ske.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Biografier Lz Springora, Vanessa (Browse shelf(Opens below)) Available 56049440054
Bok Gråbobiblioteket Vuxen Biografier Lz Springora, Vanessa (Browse shelf(Opens below)) Available 56049440055
Bok Hemse bibliotek Vuxen Biografier Lz Springora, Vanessa (Browse shelf(Opens below)) Available 56049440057
Bok Östergarns bibliotek Vuxen Lz Springora, Vanessa (Browse shelf(Opens below)) Available 56049440056
Total holds: 0

"Samtycket" är Vanessa Springoras internationellt uppmärksammade debutbok. Det är 1980-tal när V följer med sin mamma på en middag i litterära kretsar. Där möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att säga. Kort därpå vill han träffa henne igen. V, som är tretton år, älskar att läsa och drömmer om att en gång själv bli författare. G är i femtioårsåldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, "de under sexton" som han har deklarerat i en känd pamflett. När V fyller fjorton inleder de ett förhållande.Mer än trettio år senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men också med den omgivning som såg och lät det ske.

Powered by Koha