Syndetics cover image
Image from Syndetics

Mat och måltid på Öland / Hans Medelius ; redaktör: Rolf Kjellström ; [utgiven] i samarbete med Kalmar läns museum

By: Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Stockholm Carlsson 2017Description: 363 s. illISBN:
  • 91-7331-861-2
  • 978-91-7331-861-7
Subject(s): DDC classification:
  • 394.1209486347 23/swe
Other classification:
  • Mxk-cbe
Summary: Boken beskriver vad ölänningarna har haft på bordet under ett par hundra år. Historiskt åt man ofta, men kosten varierade beroende på vid vilket bord den bjöds. Författaren undersöker hur maten tillreddes, vilka råvaror som fanns, hur maten odlades, hur kosthållningen skiftade med årstiderna samt vad man åt vid olika högtider. Boken är illustrerad med äldre fotografier.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Mx Available 80058673121
Total holds: 0

Boken beskriver vad ölänningarna har haft på bordet under ett par hundra år. Historiskt åt man ofta, men kosten varierade beroende på vid vilket bord den bjöds. Författaren undersöker hur maten tillreddes, vilka råvaror som fanns, hur maten odlades, hur kosthållningen skiftade med årstiderna samt vad man åt vid olika högtider. Boken är illustrerad med äldre fotografier.

Powered by Koha