Mat och måltid på Öland / Hans Medelius ; redaktör: Rolf Kjellström ; [utgiven] i samarbete med Kalmar läns museum
Material type:![Text](/opac-tmpl/lib/famfamfam/BK.png)
- 91-7331-861-2
- 978-91-7331-861-7
- 394.1209486347 23/swe
- Mxk-cbe
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Vuxen | Mx | Available | 80058673121 |
Total holds: 0
Boken beskriver vad ölänningarna har haft på bordet under ett par hundra år. Historiskt åt man ofta, men kosten varierade beroende på vid vilket bord den bjöds. Författaren undersöker hur maten tillreddes, vilka råvaror som fanns, hur maten odlades, hur kosthållningen skiftade med årstiderna samt vad man åt vid olika högtider. Boken är illustrerad med äldre fotografier.