Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker / Ann Fernholm
Material type:![Text](/opac-tmpl/lib/famfamfam/BK.png)
- 91-27-13373-7
- 978-91-27-13373-0
- Vcbb
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Vuxen | Vc (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80045109586 | |||
Bok | Korpens bibliotek | Vuxen | Vc (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80043812438 |
Om kostens betydelse för individens hälsa. Under lång tid har kostråden utformats med fokus på fetma och hjärt- och kärlsjukdomar - mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Men i st. har vi blivit fetare och flera sjukdomar har ökat. Författaren, doktor i molekylär bioteknik och vetenskapsjournalist, förordar lågkolhydratskost och framför allt betonar hon riskerna med socker.