Syndetics cover image
Image from Syndetics

Stigen där spindlarna bygger bon / Italo Calvino ; översättning: Johanna Hedenberg

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Italian Publication details: NoKEdition: Första svenska upplaga 2016ISBN:
  • 978-91-27-14780-5
  • 91-27-14780-0
Uniform titles:
  • Il sentiero dei nidi di ragno
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcei.01
Summary: Italo Calvino skildrar genom barnets blick sina erfarenheter av krigets vardag. Tioårige Pin bor tillsammans med sin prostituerade syster i en liten italiensk kuststad under andra världskriget. På den lokala baren roar han besökarna med sånger och historier. Han vet inte att de är partisaner. När han berättar om en av systerns kunder, en tysk soldat, ber de Pin stjäla hans pistol. Detta leder pojken in i en obegriplig och våldsam vuxenvärld.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 53909810020
Bok Bokbussen Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 80057481640
Total holds: 0

Italo Calvino skildrar genom barnets blick sina erfarenheter av krigets vardag. Tioårige Pin bor tillsammans med sin prostituerade syster i en liten italiensk kuststad under andra världskriget. På den lokala baren roar han besökarna med sånger och historier. Han vet inte att de är partisaner. När han berättar om en av systerns kunder, en tysk soldat, ber de Pin stjäla hans pistol. Detta leder pojken in i en obegriplig och våldsam vuxenvärld.

Powered by Koha