Syndetics cover image
Image from Syndetics

Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans / [redaktörer: Madeleine Bonow ...]

Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Stockholm Atlantis 2016Description: 352 s. illISBN:
  • 91-7353-828-0
  • 978-91-7353-828-2
Subject(s): Other classification:
  • Qca
  • Mxk-c
  • Cjz Brask, Hans
  • Lz Brask, Hans
Contents:
S. 19-84: Ur Hans Brasks ekonomibok (Kh 54) / översättare: Hedda Gunneng
Summary: Med utgångspunkt i Biskop Brasks hushållspraktika, ges en bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Vi får veta vad man åt, hur man tillagade maten, hur man sörjde för sin personal och får läsa om tidens handel och tekniska innovationer.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Magasin Magasin Qca (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-07-11 80051461813
Total holds: 0

S. 19-84: Ur Hans Brasks ekonomibok (Kh 54) / översättare: Hedda Gunneng

Med utgångspunkt i Biskop Brasks hushållspraktika, ges en bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Vi får veta vad man åt, hur man tillagade maten, hur man sörjde för sin personal och får läsa om tidens handel och tekniska innovationer.

Delvis översättning från latin och fornsvenska

Powered by Koha