Syndetics cover image
Image from Syndetics

Fermentera 2.0 : grönt med goda bakterier / Jenny Neikell ; [foto: Tom Wall]

By: Material type: TextTextPublication details: Stockholm Norstedt 2018Description: 152 s. illISBN:
  • 91-1-308561-1
  • 978-91-1-308561-6
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.4 23/swe
Other classification:
  • Qcada
Summary: Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har man känt till i årtusenden. Här berättar Jenny Neikell med hjälp av vetenskapen om hur man kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet delar hon med sig av tips för hemmafermenteraren. Fermenteringsprocessen skapar smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen.

Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har man känt till i årtusenden. Här berättar Jenny Neikell med hjälp av vetenskapen om hur man kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet delar hon med sig av tips för hemmafermenteraren. Fermenteringsprocessen skapar smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen.

Powered by Koha