Syndetics cover image
Image from Syndetics

Den svarta staden / Stina Nilsson.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2021Description: 296 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789179758608
Genre/Form: DDC classification:
  • 839.78 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hcg
Summary: Med den ”Det svarta regnet” golvade Stina Nilsson juryn i Bonnier Carlsens stora manustävling 2020 och tog hem förstapriset. Den spännande berättelsen om systrarna Liv och Frida och deras kamp för att överleva i en mörk framtid får nu en fortsättning: ”Den svarta staden”.Liv och Frida har vandrat söderut länge. Snart är sommaren slut och vägen som slingrar genom skogens dunkel är lerig. Så möter de en liten flicka med vilt rött hår. Vem är hon? Varför talar hon inte?Och Jeri och Hanis som absolut ska till huvudstaden, hur ska Liv kunna få dem att förstå att staden är livsfarlig? De säger att de har vuxit upp i en bunker och tydligen vet de ingenting om staden eller demonerna. Nu måste Liv och Jeri komma överens en gemensam strategi och överkomma sina olikheter.Ska Frida och Liv ta sig till ön som deras pappa sa var det enda trygga stället? Och kommer de någonsin att hitta vännen Sam?Det är grått, kallt och de är hungriga. Hela tiden. Men de har varandra och de ger inte upp. Någonstans finns en framtid.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 56583420029
Barnbok Burgsviks bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56583420030
Barnbok Fårösunds bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56583420026
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 56583420031
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56583420027
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56583420028
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Med den ”Det svarta regnet” golvade Stina Nilsson juryn i Bonnier Carlsens stora manustävling 2020 och tog hem förstapriset. Den spännande berättelsen om systrarna Liv och Frida och deras kamp för att överleva i en mörk framtid får nu en fortsättning: ”Den svarta staden”.Liv och Frida har vandrat söderut länge. Snart är sommaren slut och vägen som slingrar genom skogens dunkel är lerig. Så möter de en liten flicka med vilt rött hår. Vem är hon? Varför talar hon inte?Och Jeri och Hanis som absolut ska till huvudstaden, hur ska Liv kunna få dem att förstå att staden är livsfarlig? De säger att de har vuxit upp i en bunker och tydligen vet de ingenting om staden eller demonerna. Nu måste Liv och Jeri komma överens en gemensam strategi och överkomma sina olikheter.Ska Frida och Liv ta sig till ön som deras pappa sa var det enda trygga stället? Och kommer de någonsin att hitta vännen Sam?Det är grått, kallt och de är hungriga. Hela tiden. Men de har varandra och de ger inte upp. Någonstans finns en framtid.

Powered by Koha