Syndetics cover image
Image from Syndetics

Hunter i Huskvarna / Sara Stridsberg.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: [Sverige?] : Scandbook AB, 2021Description: 257 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100190712
Other title:
  • Noveller [Added title page title]
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hc
Summary: Berättelserna i "Hunter i Huskvarna" utspelar sig i trånga svenska landskap och ute i världen, mellan barndom och förbrukade liv, mellan sorg och livsgnista, mellan rå verklighet och saga. Det är valar och barer och nedlagda fabriker, det är städer och familjer i ruiner, ensamma divaner och näckrosor och rovdjur, begravningar och hämndbegär och hemliga sällskap och den eviga frågan om förlåtelse. Elva öden som tillsammans skapar en svindlande mytologi om kärlek och överlevnad."När Vättern öppnar sig som ett isblått skimrande hav, det är när man kommer åkande norrifrån, jag har aldrig sett något sådant någon annanstans, när ljuset slår in i backspegeln då tänker jag att jag är i Los Angeles, att det här är mitt Los Angeles. Jag kör snabbt hela den sträckan, med en förväntan som inte kommer att infrias, men som är där varje gång, som om livet börjar precis där. Den känslan försvinner efter Tokeryd, när världen liksom krymper och sugs in som i en svart säck."Summary: I novellen "Familjen" har huvudpersonens bror, som var homosexuell, dött. I "Victorianäckrosen" har huvudpersonen som ung en sexuell relation med en annan flicka, men som vuxna lever båda med män.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Magasin Magasin Hc (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2023-12-09 56573270142
Tryck Almedalsbiblioteket Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270141
Tryck Bokbussen Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270147
Tryck Fårösunds bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270146
Tryck Hemse bibliotek Vuxen Noveller Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270144
Tryck Roma bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270145
Bok Slite bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56573270143
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Berättelserna i "Hunter i Huskvarna" utspelar sig i trånga svenska landskap och ute i världen, mellan barndom och förbrukade liv, mellan sorg och livsgnista, mellan rå verklighet och saga. Det är valar och barer och nedlagda fabriker, det är städer och familjer i ruiner, ensamma divaner och näckrosor och rovdjur, begravningar och hämndbegär och hemliga sällskap och den eviga frågan om förlåtelse. Elva öden som tillsammans skapar en svindlande mytologi om kärlek och överlevnad."När Vättern öppnar sig som ett isblått skimrande hav, det är när man kommer åkande norrifrån, jag har aldrig sett något sådant någon annanstans, när ljuset slår in i backspegeln då tänker jag att jag är i Los Angeles, att det här är mitt Los Angeles. Jag kör snabbt hela den sträckan, med en förväntan som inte kommer att infrias, men som är där varje gång, som om livet börjar precis där. Den känslan försvinner efter Tokeryd, när världen liksom krymper och sugs in som i en svart säck."

I novellen "Familjen" har huvudpersonens bror, som var homosexuell, dött. I "Victorianäckrosen" har huvudpersonen som ung en sexuell relation med en annan flicka, men som vuxna lever båda med män.

Li

Powered by Koha