Syndetics cover image
Image from Syndetics

100 % äkta fejk / Sannah Salameh.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2021Description: 222 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129729481
Other title:
  • 100 procent äkta fejk
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.73 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hc.01,u
Summary: När Mariams familj flyttar från Malmö till Stockholm har hon bestämt sig: hon orkar inte med fler år av mobbning och rasistiska kommentarer om hennes arabiska påbrå. Den sista terminen i nian ska saker och ting bli bättre. Och redan första dagen öppnar sig möjligheten. "Mariamme Lellouche, är det ett franskt namn?" frågar hennes klassföreståndare. I wish, tänker Mariam, men ur hennes mun kommer ett ja. Mariam blir Mariamme, en världsvan och sofistikerad fransyska som tillbringat all sin lediga tid på Paris gator och torg. Konstigt nog är det ingen som ifrågasätter hennes lögner, och dessutom blir klassens populäraste tjej, som är helt besatt av Paris, väldigt mån om att välkomna Mariam i gänget. Frågan är bara hur långt man kan dra en lögn? I 100 % äkta fejk skildras en resa från botten till toppen i högstadiets hierarki. Det är en humoristisk berättelse om popularitet, vänskap och tillhörighet. Men också en mörkare historia om maktspel, skam och självutplåning. Detta är Sannah Salamehs debutbok.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uHc (Browse shelf(Opens below)) Available 56547470040
Barnbok Fårösunds bibliotek Barn & ungdom uHc (Browse shelf(Opens below)) Available 56547470038
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom uHc (Browse shelf(Opens below)) Available 80064116075
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom uHc (Browse shelf(Opens below)) Available 56547470039
Barnbok Slite bibliotek Barn & ungdom uHc (Browse shelf(Opens below)) Available 56547470041
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

När Mariams familj flyttar från Malmö till Stockholm har hon bestämt sig: hon orkar inte med fler år av mobbning och rasistiska kommentarer om hennes arabiska påbrå. Den sista terminen i nian ska saker och ting bli bättre. Och redan första dagen öppnar sig möjligheten. "Mariamme Lellouche, är det ett franskt namn?" frågar hennes klassföreståndare. I wish, tänker Mariam, men ur hennes mun kommer ett ja. Mariam blir Mariamme, en världsvan och sofistikerad fransyska som tillbringat all sin lediga tid på Paris gator och torg. Konstigt nog är det ingen som ifrågasätter hennes lögner, och dessutom blir klassens populäraste tjej, som är helt besatt av Paris, väldigt mån om att välkomna Mariam i gänget. Frågan är bara hur långt man kan dra en lögn? I 100 % äkta fejk skildras en resa från botten till toppen i högstadiets hierarki. Det är en humoristisk berättelse om popularitet, vänskap och tillhörighet. Men också en mörkare historia om maktspel, skam och självutplåning. Detta är Sannah Salamehs debutbok.

Powered by Koha