Syndetics cover image
Image from Syndetics

Korthuset : en domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen / Jonas Eriksson ; med Anders Cedhamre.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Forum, [2021]Manufacturer: 2021Description: 349 sidor illustrationer 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137158402
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 796.092 22 (machine generated)
Other classification:
  • Rbz Eriksson, Jonas
  • Lz Eriksson, Jonas
  • Rbbaa
Summary: Jonas Eriksson var under arton år en av Fifas toppdomare. Nu berättar han öppet om den ensamma vägen till toppen, varför han slutade och vad som händer bakom kulisserna på den internationella toppfotbollen, som präglas av korruption, svågerpolitik och egoistiska världsstjärnor. Han skildrar de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare, hur de blir utfrysta om de inte håller vikten eller klarar av extrema fysiska tester.Gör en proffsdomare en perfekt match, säger ingen ett ord om saken. Gör man en dålig, är man direkt allas hatobjekt, ensam ansvarig för allt. Med de förutsättningarna i ryggen gick Jonas gång på gång ut på de största och mest prestigefyllda fotbollsarenorna i världen.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Biografier Rbz Eriksson, Jonas (Browse shelf(Opens below)) Available 56582600077
Bok Bokbussen Vuxen Biografier Rbz Eriksson, Jonas (Browse shelf(Opens below)) Available 56582600140
Bok Burgsviks bibliotek Vuxen Biografier Rbz Eriksson, Jonas (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-05-16 56582600035
Total holds: 0

Jonas Eriksson var under arton år en av Fifas toppdomare. Nu berättar han öppet om den ensamma vägen till toppen, varför han slutade och vad som händer bakom kulisserna på den internationella toppfotbollen, som präglas av korruption, svågerpolitik och egoistiska världsstjärnor. Han skildrar de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare, hur de blir utfrysta om de inte håller vikten eller klarar av extrema fysiska tester.Gör en proffsdomare en perfekt match, säger ingen ett ord om saken. Gör man en dålig, är man direkt allas hatobjekt, ensam ansvarig för allt. Med de förutsättningarna i ryggen gick Jonas gång på gång ut på de största och mest prestigefyllda fotbollsarenorna i världen.

Powered by Koha