Syndetics cover image
Image from Syndetics

Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten / Zeina Mourtada, Paul Svensson ; foto: Lennart Weibull.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Årets bok från Naturskyddsföreningen ; årgång 112 (2021)Publisher: [Stockholm] : Bonnier fakta : Naturskyddsföreningen, 2021Description: 248 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178872954
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.5636 23/swe
Other classification:
  • Qcaa
  • Qcabc
Contents:
Hej Zeina! -- Hej Paul! -- Vad blir det för mat? -- Det är inte bara grönsaker som kommer ur jorden -- Maten från havet -- Proteinjakten -- Ät upp maten -- Att få det att gå runt -- Kort sagt -- RECEPT – Vardagsräddare -- Soppa på en spik -- Mat i form -- Korta och långa kok -- Desserter -- Rädda maten -- Vad betyder märkningarna?
Summary: Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.

Hej Zeina! -- Hej Paul! -- Vad blir det för mat? -- Det är inte bara grönsaker som kommer ur jorden -- Maten från havet -- Proteinjakten -- Ät upp maten -- Att få det att gå runt -- Kort sagt -- RECEPT – Vardagsräddare -- Soppa på en spik -- Mat i form -- Korta och långa kok -- Desserter -- Rädda maten -- Vad betyder märkningarna?

Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.

Powered by Koha