Syndetics cover image
Image from Syndetics

Drakar / Johan Egerkrans.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : B Wahlströms, 2021Description: 149 sidor illustrationer 28 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789132213427
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 398.4 22 (machine generated)
Other classification:
  • uMz
Summary: Drakar, eller legender om drakar, har funnits med människan sedan urminnes tider.I nästan alla kulturer och religioner har drakar och ormar haft en given plats. Vad är det som fascinerar så med de här eldsprutande reptilerna? Och varifrån kommer de? Johan Egerkans har tidigare gestaltat väsen, nordiska gudar och odöda -- nu tar han sig an drakar. I ett otroligt genomarbetat och vackert verk levandegörs drakar på ett helt nytt sätt.Vi får möta den luriga Ormen i Paradiset, Nidhögg som gnager på världsträdet Yggdrasil, japanska drakkvinnor och vi får stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Kadmos, St Göran och Beowulf samt deras fjälliga ärkefiender. Johan Egerkrans praktverk har haft enorm framgång, även utanför Sveriges gränser. Egerkrans är en av våra främsta illustratörer och när han nu tecknar drakar kommer ingen bli besviken. Drakar är en tidlös bok för alla åldrar.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uMz (Browse shelf(Opens below)) Available 80067541414
Barnbok Bokbussen Barn & ungdom uMz (Browse shelf(Opens below)) Available 80067541408
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uMz (Browse shelf(Opens below)) Available 80067541412
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom uMz (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-07-01 80067541410
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom uMz (Browse shelf(Opens below)) Available 80067541418
Barnbok Slite bibliotek Barn & ungdom UNG uMz (Browse shelf(Opens below)) Available 80067541416
Total holds: 0

Drakar, eller legender om drakar, har funnits med människan sedan urminnes tider.I nästan alla kulturer och religioner har drakar och ormar haft en given plats. Vad är det som fascinerar så med de här eldsprutande reptilerna? Och varifrån kommer de? Johan Egerkans har tidigare gestaltat väsen, nordiska gudar och odöda -- nu tar han sig an drakar. I ett otroligt genomarbetat och vackert verk levandegörs drakar på ett helt nytt sätt.Vi får möta den luriga Ormen i Paradiset, Nidhögg som gnager på världsträdet Yggdrasil, japanska drakkvinnor och vi får stifta bekantskap med legendariska drakdödare som Kadmos, St Göran och Beowulf samt deras fjälliga ärkefiender. Johan Egerkrans praktverk har haft enorm framgång, även utanför Sveriges gränser. Egerkrans är en av våra främsta illustratörer och när han nu tecknar drakar kommer ingen bli besviken. Drakar är en tidlös bok för alla åldrar.

Powered by Koha