Syndetics cover image
Image from Syndetics

Allt är ett äventyr : en berättelse om Evert Taubes fantastiska liv / Annika Thor ; illustrationer av Jakob Wegelius.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : [Sverige] : Bokförlaget Max Ström ; Stiftelsen Taubes värld, 2021Manufacturer: 2021Description: 218 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789171265456
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 782.42164092 23/swe
Other classification:
  • uIjz Taube, Evert
  • uGcz Taube, Evert
  • uLz Taube, Evert
Summary: Berättelsen om Evert Taube är spännande, dramatisk men också bitvis okänd. När han föddes trodde barnmorskan att han var död, men doktorn upptäckte att det var liv i den lilla kroppen. Sju dagar gammal gjorde han sin första sjöresa till Vinga, där pappan var fyrmästare. Han växte upp på ön, och 17 år gammal rymde han till Stockholm för att bli konstnär. Han fick ett ultimatum av sin pappa – börja i internatskola eller gå till sjöss. Evert valde det senare och fick stoff till ett helt liv av visor och berättelser: romantik och frierier, stormar och fiender, kanalbygge och ritt över Pampas – beväpnad med pistol. Annika Thor har skrivit en underbar barnbok om vår nationalskald, med fantastiska illustrationer av Jakob Wegelius.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Korpens bibliotek Barn & ungdom uIjz Taube (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-07-11 56570690002
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Biografier uIjz Taube (Browse shelf(Opens below)) Available 56570690003
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom uIjz Taube (Browse shelf(Opens below)) Available 56570690001
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom uIjz Taube (Browse shelf(Opens below)) Available 56570690004
Total holds: 0

Berättelsen om Evert Taube är spännande, dramatisk men också bitvis okänd. När han föddes trodde barnmorskan att han var död, men doktorn upptäckte att det var liv i den lilla kroppen. Sju dagar gammal gjorde han sin första sjöresa till Vinga, där pappan var fyrmästare. Han växte upp på ön, och 17 år gammal rymde han till Stockholm för att bli konstnär. Han fick ett ultimatum av sin pappa – börja i internatskola eller gå till sjöss. Evert valde det senare och fick stoff till ett helt liv av visor och berättelser: romantik och frierier, stormar och fiender, kanalbygge och ritt över Pampas – beväpnad med pistol. Annika Thor har skrivit en underbar barnbok om vår nationalskald, med fantastiska illustrationer av Jakob Wegelius.

Li

Powered by Koha