Syndetics cover image
Image from Syndetics

Hundparken / Sofi Oksanen ; översättning från finska av Janina Orlov.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Finnish Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 425 sidor 18 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100194185
Uniform titles:
  • Koirapuisto Svenska
Genre/Form: DDC classification:
  • 894.5413 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hce
Summary: I Sofi Oksanens ”Hundparken” möts ett girigt Helsingfors och ett korrumperat Ukraina. Två kvinnor, Olenka och Darja, bär på livsöden som är sammanflätade av kärlek, lojalitet och svikna förtroenden. Deras historier är också en berättelse om maktkamp – mellan inflytelserika familjer och mellan könen, där striden står om herraväldet över den kvinnliga kroppen, och om barn som kan säljas över gränserna. Sofi Oksanen har skapat en fängslande berättelse om en kvinna som hemsöks av minnena av hennes förlorade barn, och som fortfarande jagas av de mäktiga som hon utmanat.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Pocket Almedalsbiblioteket Vuxen Pockethylla Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 56049160463
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

I Sofi Oksanens ”Hundparken” möts ett girigt Helsingfors och ett korrumperat Ukraina. Två kvinnor, Olenka och Darja, bär på livsöden som är sammanflätade av kärlek, lojalitet och svikna förtroenden. Deras historier är också en berättelse om maktkamp – mellan inflytelserika familjer och mellan könen, där striden står om herraväldet över den kvinnliga kroppen, och om barn som kan säljas över gränserna. Sofi Oksanen har skapat en fängslande berättelse om en kvinna som hemsöks av minnena av hennes förlorade barn, och som fortfarande jagas av de mäktiga som hon utmanat.

Powered by Koha