Demokrati / redaktör: Emelie Olofsson.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Utforskaren | Du kan!Analytics: Show analyticsPublisher: Helsingborg : Hegas, [2022]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2022Description: 40 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180085083
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 321.809485 23/swe
Other classification:
  • uOc
  • uOcgaa
Summary: Tänk om du hade fått lov att rösta i valet! Vad hade du velat ändra i Sverige? Vilka frågor är viktiga för dig? För att få rösta i riksdagsvalet måste man vara 18 år. Det tycker Rädda barnens ungdomsförbund är alldeles för sent. I den här boken får du tips på hur du kan påverka ditt liv under tiden du väntar på att bli äldre. Eller på att åldern för att få rösta sänks. Utforskaren Du kan visar barn hur de kan engagera sig för att få mer att säga till om. I den här boken berättar vi om demokrati, val och yttrandefrihet. Men den belyser också frågan om barns rättigheter och möjligheter att påverka samt varför man borde sänka rösträttsåldern till 16 år. I höst är det val i Sverige och inför det borde alla barn få chans att lära sig mer om demokrati och hur de kan påverka sina liv. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uOcc (Browse shelf(Opens below)) Available 56794180001
Barnbok Burgsviks bibliotek Barn & ungdom uOcc (Browse shelf(Opens below)) Available 56794180005
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uOcc (Browse shelf(Opens below)) Available 56794180004
Barnbok Korpens bibliotek Barn & ungdom uOcc (Browse shelf(Opens below)) Available 56794180003
Barnbok Slite bibliotek Barn & ungdom uOcc (Browse shelf(Opens below)) Available 56794180002
Total holds: 0

Utforskar-nivå: 3

Härtill kompletterande material på internet

Tänk om du hade fått lov att rösta i valet! Vad hade du velat ändra i Sverige? Vilka frågor är viktiga för dig? För att få rösta i riksdagsvalet måste man vara 18 år. Det tycker Rädda barnens ungdomsförbund är alldeles för sent. I den här boken får du tips på hur du kan påverka ditt liv under tiden du väntar på att bli äldre. Eller på att åldern för att få rösta sänks. Utforskaren Du kan visar barn hur de kan engagera sig för att få mer att säga till om. I den här boken berättar vi om demokrati, val och yttrandefrihet. Men den belyser också frågan om barns rättigheter och möjligheter att påverka samt varför man borde sänka rösträttsåldern till 16 år. I höst är det val i Sverige och inför det borde alla barn få chans att lära sig mer om demokrati och hur de kan påverka sina liv. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Powered by Koha