Syndetics cover image
Image from Syndetics

Ett nödvändigt slut / Peter Robinson ; översättning: Jan Malmsjö.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: English Original language: English Publisher: Stockholm : Forum, [2022]Manufacturer: 2022Description: 360 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137157085
Other title:
  • Skyddsomslag: Ett nödvändigt slut : en Alan Banks-klassiker
Uniform titles:
  • A necessary end Engelska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.914 23/swe
Other classification:
  • Hce
Summary: Tredje kriminalromanen om Alan Banks – för första gången på svenska. Lugnet i Yorkshireidyllen Eastvale splittras när en polis mördas. Banks riskerar sitt jobb för att lösa fallet.Avsikten var en välordnad demonstration mot kärnkraft, men det slutar i kaos och en polismans brutala död. Från London kommer Dirty Dick Burgess, en gammal kollega till Banks, för att leda utredningen. Han är fast besluten att ta i med hårdhandskarna och får snart ögonen på ett konstnärskollektiv utanför stan.Alan Banks känner sig långt ifrån bekväm med Burgess sätt att hantera fallet. Istället för att lyda order bestämmer han sig för att själv ta reda på sanningen. Men han är väl medveten om insatsen – om Burgess hittar mördaren först är Banks karriär över.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Deckare Fårösunds bibliotek Vuxen Deckare Hce Checked out 2024-07-25 56818880002
Deckare Hemse bibliotek Vuxen Deckare Hce Checked out 2024-08-12 56818880003
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

Tredje kriminalromanen om Alan Banks – för första gången på svenska. Lugnet i Yorkshireidyllen Eastvale splittras när en polis mördas. Banks riskerar sitt jobb för att lösa fallet.Avsikten var en välordnad demonstration mot kärnkraft, men det slutar i kaos och en polismans brutala död. Från London kommer Dirty Dick Burgess, en gammal kollega till Banks, för att leda utredningen. Han är fast besluten att ta i med hårdhandskarna och får snart ögonen på ett konstnärskollektiv utanför stan.Alan Banks känner sig långt ifrån bekväm med Burgess sätt att hantera fallet. Istället för att lyda order bestämmer han sig för att själv ta reda på sanningen. Men han är väl medveten om insatsen – om Burgess hittar mördaren först är Banks karriär över.

Li

Powered by Koha