Syndetics cover image
Image from Syndetics

Vägen hem / Pia Hagmar.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Evighetens husPublisher: Stockholm : B Wahlströms, 2022Description: 167 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789132214332
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.78 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hcg
Summary: "Under de slingrande grenarna och alla löv skymtar det som en gång var en smedja och kanske ett hem. När jag blundar hör jag rösten igen: Du kommer att överleva. Min vackra, starka flicka. Du klarar det." Resan till Irland har förändrat Mikas liv. Hon slits sönder av längtan efter Caitlin, flickan hon träffade där, flickan som känns som en syster och är så lik Mika att det är kusligt. En fantastisk upptäckt gör att Mikas familj återvänder till Irland och byn Lisdoonvarna för att söka sanningen. Vad hände egentligen flickan Caitlin Ó Conchobhair och hennes familj under svältkatastrofen på 1800-talet? Och hur kan hennes historia hänga ihop med Mikas? Sökandet leder till en hisnande resa genom tid och rum, på jakt efter tröst och hopp och en förklaring till allt märkligt som händer. Evighetens hus - Vägen hem är uppföljaren till Flykten. Det är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också berättelsen om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg Checked out 2023-03-27 56780640010
Barnbok Bokbussen Barn & ungdom Hcg Checked out 2024-07-29 56780640011
Barnbok Burgsviks bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56780640009
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 56780640013
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56780640012
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Serie/fortsättningsarbete: 1. Flykten -- 2. Vägen hem

"Under de slingrande grenarna och alla löv skymtar det som en gång var en smedja och kanske ett hem. När jag blundar hör jag rösten igen: Du kommer att överleva. Min vackra, starka flicka. Du klarar det." Resan till Irland har förändrat Mikas liv. Hon slits sönder av längtan efter Caitlin, flickan hon träffade där, flickan som känns som en syster och är så lik Mika att det är kusligt. En fantastisk upptäckt gör att Mikas familj återvänder till Irland och byn Lisdoonvarna för att söka sanningen. Vad hände egentligen flickan Caitlin Ó Conchobhair och hennes familj under svältkatastrofen på 1800-talet? Och hur kan hennes historia hänga ihop med Mikas? Sökandet leder till en hisnande resa genom tid och rum, på jakt efter tröst och hopp och en förklaring till allt märkligt som händer. Evighetens hus - Vägen hem är uppföljaren till Flykten. Det är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också berättelsen om två familjer som är sammanlänkade genom tiden och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan.

Powered by Koha