Syndetics cover image
Image from Syndetics

Glasfågelns grav / Katarina Genar.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Bortom tid och rumPublisher: [Stockholm] : Bonnier Carlsen, [2022]Manufacturer: 2022Description: 126 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789179770563
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: I skuggan av det gamla nedlagda glasbruket ligger ”Idyllen” dit Tyra just har flyttat med sin familj. Det sägs att bruket stängdes plötsligt för länge sedan, men ingen vet varför. Dåtid och nutid vävs samman till ett suggestivt, vackert och spännande äventyr av kritikerhyllade Katarina Genar.Tyra känner sig vilsen och helst av allt vill hon flytta tillbaka till stan och sin bästa kompis Nour. En dag hittar hon en liten röd glasfågel som ligger begravd i jorden. Den vill henne något, men vad? Hon anar att fågeln hör ihop med det gamla bruket. På nätterna drömmer hon konstiga drömmar om en liten pojke med en lykta och ibland hör hon honom nynna en sång. Sakta, sakta faller pusselbitarna på plats, inte minst tack vare Eddie, den nya killen i skolan. Han med den gulliga hunden och de fina ögonen …KATARINA GENAR har förmågan att skriva kort och lättläst med ett rakt och klart språk, samtidigt som hennes berättelser ofta är gåtfulla, spännande och vackert vemodiga i Maria Gripes anda. Hennes serie ”Bortom tid och rum” är fristående böcker med magiska inslag och spännande handling där dåtid möter nutid. Läs också: ”En hemlig vän”, ”Pensionat Vidablicks gåta”, ”Den magiska kappan”, ”Röda spår”, "Silvervinges hemlighet” och ”Spökflickan”.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg Checked out 2023-06-28 56715960025
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 45505141342
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 56715960026
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Checked out 2024-08-19 56715960024
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom Hcg Checked out 2024-07-31 56715960023
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56715960027
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

I skuggan av det gamla nedlagda glasbruket ligger ”Idyllen” dit Tyra just har flyttat med sin familj. Det sägs att bruket stängdes plötsligt för länge sedan, men ingen vet varför. Dåtid och nutid vävs samman till ett suggestivt, vackert och spännande äventyr av kritikerhyllade Katarina Genar.Tyra känner sig vilsen och helst av allt vill hon flytta tillbaka till stan och sin bästa kompis Nour. En dag hittar hon en liten röd glasfågel som ligger begravd i jorden. Den vill henne något, men vad? Hon anar att fågeln hör ihop med det gamla bruket. På nätterna drömmer hon konstiga drömmar om en liten pojke med en lykta och ibland hör hon honom nynna en sång. Sakta, sakta faller pusselbitarna på plats, inte minst tack vare Eddie, den nya killen i skolan. Han med den gulliga hunden och de fina ögonen …KATARINA GENAR har förmågan att skriva kort och lättläst med ett rakt och klart språk, samtidigt som hennes berättelser ofta är gåtfulla, spännande och vackert vemodiga i Maria Gripes anda. Hennes serie ”Bortom tid och rum” är fristående böcker med magiska inslag och spännande handling där dåtid möter nutid. Läs också: ”En hemlig vän”, ”Pensionat Vidablicks gåta”, ”Den magiska kappan”, ”Röda spår”, "Silvervinges hemlighet” och ”Spökflickan”.

Li

Powered by Koha