Syndetics cover image
Image from Syndetics

När du dör ska jag vara nära / Annie Reuterskiöld.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Forum, [2022]Manufacturer: 2022Description: 264 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789137159850
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 070.43092 23/swe
Other classification:
  • Lz Reuterskiöld, Annie
  • Vefa
Summary: Vad är en människa värd utan sina minnen? Våren 2020 tar coronaviruset sig in i samhällets alla vrår och SvD-journalisten Annie Reuterskiölds mamma bor på ett demensboende. Efter en tid kommer beskedet att mamman smittats av sjukdomen och Annie bestämmer sig för att göra upp med de svåra minnen som har skapat ett inre avstånd mellan dem. Hon tar på sig ett uppdrag – när du dör ska jag vara nära. Men hur gör man det? Hur kommer man nära någon som inte längre kommer ihåg? Jakten på närhet skapar nya frågor om hur minnet fungerar, och varför Annie som är frisk också har glömt så mycket. I sökandet efter svar blottläggs en stor kärlek genom den märkliga insikten att mammans demenssjukdom också har varit läkande.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Biografier Lz Reuterskiöld (Browse shelf(Opens below)) Available 56810470004
Bok Gråbobiblioteket Vuxen Biografier Lz Reuterskiöld (Browse shelf(Opens below)) Available 56810470001
Bok Hemse bibliotek Vuxen Biografier Lz Reuterskiöld (Browse shelf(Opens below)) Available 56810470002
Bok Klintehamns bibliotek Vuxen Lz Reuterskiöld (Browse shelf(Opens below)) Available 56810470003
Total holds: 0

Vad är en människa värd utan sina minnen? Våren 2020 tar coronaviruset sig in i samhällets alla vrår och SvD-journalisten Annie Reuterskiölds mamma bor på ett demensboende. Efter en tid kommer beskedet att mamman smittats av sjukdomen och Annie bestämmer sig för att göra upp med de svåra minnen som har skapat ett inre avstånd mellan dem. Hon tar på sig ett uppdrag – när du dör ska jag vara nära. Men hur gör man det? Hur kommer man nära någon som inte längre kommer ihåg? Jakten på närhet skapar nya frågor om hur minnet fungerar, och varför Annie som är frisk också har glömt så mycket. I sökandet efter svar blottläggs en stor kärlek genom den märkliga insikten att mammans demenssjukdom också har varit läkande.

Li

Powered by Koha