Syndetics cover image
Image from Syndetics

Bröd och mjölk / Karolina Ramqvist.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 332 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113112237
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.73 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hc
Summary: I Bröd och mjölk skriver Karolina Ramqvist om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne. Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter. Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56778950016
Bok Fårösunds bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56778950015
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-06-14 56778950014
Bok Slite bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) On hold 56778950017 1
Bok Roma bibliotek Vuxen Hc (Browse shelf(Opens below)) Available 56778950018
Total holds: 1

Originalupplaga 2022

I Bröd och mjölk skriver Karolina Ramqvist om en ensam flickas uppväxt fylld av doft, färg och smak. Det handlar om maten som lockar och skrämmer. Hon minns mandarinerna, det rostade brödet, hur ett av de första orden var Schwarzwaldtårta. Att en tallrik färdiggräddade pannkakor på diskbänken betydde att hon skulle vara ensam hemma. Hon minns sin mammas doft, sin mormors risgrynspudding och första gången hos pappan, hur han lagade en perfekt middag till henne. Vem var hon? Hur blev hon? Hon spårar sin uppväxt i minnena av människorna, och maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hotar att förtära henne. I centrum står matsalsbordet som gått i arv, ett bord tänkt för stora middagar, som hon oftast suttit vid ensam. Hon har tagit med sig det till ettan där hon ska bo, varannan vecka med sin lilla dotter. Allt hon vill är att överkomma besattheten vid mat - och laga en risgrynspudding som dottern ska vilja smaka.

Powered by Koha