Syndetics cover image
Image from Syndetics

Råttön och andra berättelser / Jo Nesbø ; översättning: Per Olaisen.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Norwegian Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 327 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100191139
Uniform titles:
  • Rotteøya og andre fortellinger Svenska
Genre/Form: DDC classification:
  • 839.823 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hce
Summary: I novellen ”Råttön” befinner vi oss i ett postapokalyptiskt USA, där medborgargarden har övertagit politikens roll efter en global pandemi. ”Serum” handlar om en far och en son från den brittiska överklassen som träffas för första gången på länge i Botswana. Deras relation sätts på prov när båda blir ormbitna. I ”Makulator” införskaffar en man en minnesmakulator i hopp om att glömma allt, och det är bråttom.Flera av skräckberättelserna i Råttön utspelar sig i en obestämd nära framtid, där frågor om klass, familj, makt och lojalitet ställs på sin spets. Det är filmiska berättelser som visar upp en ny sida av Jo Nesbøs författarskap.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Deckare Almedalsbiblioteket Vuxen Deckare Hce Checked out 2024-08-15 56573310123
Deckare Hemse bibliotek Vuxen Deckare Hce Available 56573310124
Deckare Roma bibliotek Vuxen Deckare Hce Available 56573310125
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

I novellen ”Råttön” befinner vi oss i ett postapokalyptiskt USA, där medborgargarden har övertagit politikens roll efter en global pandemi. ”Serum” handlar om en far och en son från den brittiska överklassen som träffas för första gången på länge i Botswana. Deras relation sätts på prov när båda blir ormbitna. I ”Makulator” införskaffar en man en minnesmakulator i hopp om att glömma allt, och det är bråttom.Flera av skräckberättelserna i Råttön utspelar sig i en obestämd nära framtid, där frågor om klass, familj, makt och lojalitet ställs på sin spets. Det är filmiska berättelser som visar upp en ny sida av Jo Nesbøs författarskap.

Powered by Koha