Syndetics cover image
Image from Syndetics

Ärren bär jag med stolthet : branden i Edsbyn och livet efteråt / Emma Schols & Frida Funemyr.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 251 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113119595
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 610.92 23/swe
Other classification:
  • Lz Schols, Emma
  • Vfg
Summary: Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död. Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Biografier Lz Schols (Browse shelf(Opens below)) Available 56779500046
Bok Burgsviks bibliotek Vuxen Biografier Lz Schols (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-03-14 56779500047
Bok Korpens bibliotek Vuxen Biografier Lz Schols (Browse shelf(Opens below)) Available 56779500056
Bok Roma bibliotek Vuxen Biografier Lz Schols (Browse shelf(Opens below)) Available 56779500230
Total holds: 0

Morgonen den 3 september 2019 vaknar Emma Schols tidigt av att två av hennes sex barn leker på nedervåningen. Plötsligt störs friden när sönerna ropar att det brinner i tv-rummet. Emma skyndar ner och snart står hela rummet i lågor. Hon har bara en sak i huvudet: att få ut sina sex barn ur det brinnande infernot. Teoretiskt sett överlever inte en människa med så svåra brännskador som Emma fick. I flera veckor befinner hon sig i gränslandet mellan liv och död. Det här är berättelsen om en svår olycka, och om den tuffa kampen för att ta sig tillbaka till ett drägligt liv. Det är också en berättelse om livsglädje och mod, och hur kärleken till andra människor kan ge dig kraft och ork att övervinna de svåraste motgångar.

Li

Powered by Koha