Syndetics cover image
Image from Syndetics

Fyra minuter över tolv / Conny Palmkvist.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, [2022]Manufacturer: Falun : Scandbook, 2022Description: 114 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789179757182
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: Hur kan en förälder få dö? Hur kan det få vara så? Nicolaus är bara ett barn och föräldrar borde inte dö. Men den här ljumma julinatten är inget som det borde. ”Fyra minuter över tolv” är en säregen och vacker barnroman, skriven med en lätt humoristisk ton. Conny Palmkvist väjer varken för det som gör ont eller för guldkantad magi. Det är natt och ekande tyst på avdelning 34. Nicolaus är tolv år och hans mamma ska dö. Han och hans pappa vakar vid hennes sjuksäng, Men Nicolaus orkar inte med att vänta på döden. Han måste bort därifrån. I hissen ser han en knapp som inte brukar finnas där. När han trycker på den åker hissen till en helt annan sorts våning. Klockan är fyra minuter över tolv på natten när han kommer till Slutstationen. Slutstationen dit alla ska någon gång. Klockan är fyra minuter över tolv, och Nicolaus har stannat tiden två minuter innan hans mamma ska dö. Men vad gör man om man kan stanna tiden, och till och med resa i tiden? Conny Palmkvist visade i barnboksdebuten ”Mina fem regler för livet” att han har en alldeles särskilt klar och barnnära röst. ”Fyra minuter över tolv” handlar om det allra sorgligaste, men det är också vackert och försonande.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg Checked out 2024-08-15 56915170004
Barnbok Fårösunds bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56915170001
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 56915170002
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56915170005
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 56915170003
Bok Korpens bibliotek Barn & ungdom Hcg Available 80064118309
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Hur kan en förälder få dö? Hur kan det få vara så? Nicolaus är bara ett barn och föräldrar borde inte dö. Men den här ljumma julinatten är inget som det borde. ”Fyra minuter över tolv” är en säregen och vacker barnroman, skriven med en lätt humoristisk ton. Conny Palmkvist väjer varken för det som gör ont eller för guldkantad magi. Det är natt och ekande tyst på avdelning 34. Nicolaus är tolv år och hans mamma ska dö. Han och hans pappa vakar vid hennes sjuksäng, Men Nicolaus orkar inte med att vänta på döden. Han måste bort därifrån. I hissen ser han en knapp som inte brukar finnas där. När han trycker på den åker hissen till en helt annan sorts våning. Klockan är fyra minuter över tolv på natten när han kommer till Slutstationen. Slutstationen dit alla ska någon gång. Klockan är fyra minuter över tolv, och Nicolaus har stannat tiden två minuter innan hans mamma ska dö. Men vad gör man om man kan stanna tiden, och till och med resa i tiden? Conny Palmkvist visade i barnboksdebuten ”Mina fem regler för livet” att han har en alldeles särskilt klar och barnnära röst. ”Fyra minuter över tolv” handlar om det allra sorgligaste, men det är också vackert och försonande.

9-12 år

Powered by Koha