Syndetics cover image
Image from Syndetics

Indien i mitt svenska kök / Malin Mendel.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 157 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113120232
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.5954 23/swe
Other classification:
  • Qcabd
Summary: Indisk mat behöver inte innebära massa kryddor och krångel, utan kan vara snabb vardagsmat. Den är också som gjord för den svenska sommarens alla fester, picknickar, bufféer och grillkvällar. Till hösten passar värmande currygrytor, soppor och frasiga samosas för såväl finmiddag som svamputflykt. I sin senaste kokbok har Malin Mendel samlat sina allra bästa recept, sådant hon lagar till sin familj såväl som till kalas och bjudningar. Rätterna är lätta att göra, enkla att anpassa till alla och både färggranna och smakrika! Dessutom går de oftast att förbereda, grytorna blir bara godare av att stå till sig. Malins passion för indisk mat väcktes redan när hon var liten. I denna personliga bok delar hon med sig av minnen och mat från barndomen i Pakistan, och från somrar i Bohuslän och Dalsland. I sitt eget kök lagar Malin mest indiskt, men hämtar ibland inspiration från reportageresor till andra länder eller svenska traditioner. För likheterna finns, till exempel äts makrill även i Indien.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Qcabd (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-05-25 56924800001
Bok Hemse bibliotek Vuxen Qcab (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-05-30 56924800002
Bok Slite bibliotek Vuxen Qcab (Browse shelf(Opens below)) Available 56924800003
Total holds: 0

Indisk mat behöver inte innebära massa kryddor och krångel, utan kan vara snabb vardagsmat. Den är också som gjord för den svenska sommarens alla fester, picknickar, bufféer och grillkvällar. Till hösten passar värmande currygrytor, soppor och frasiga samosas för såväl finmiddag som svamputflykt. I sin senaste kokbok har Malin Mendel samlat sina allra bästa recept, sådant hon lagar till sin familj såväl som till kalas och bjudningar. Rätterna är lätta att göra, enkla att anpassa till alla och både färggranna och smakrika! Dessutom går de oftast att förbereda, grytorna blir bara godare av att stå till sig. Malins passion för indisk mat väcktes redan när hon var liten. I denna personliga bok delar hon med sig av minnen och mat från barndomen i Pakistan, och från somrar i Bohuslän och Dalsland. I sitt eget kök lagar Malin mest indiskt, men hämtar ibland inspiration från reportageresor till andra länder eller svenska traditioner. För likheterna finns, till exempel äts makrill även i Indien.

Powered by Koha