Syndetics cover image
Image from Syndetics

Antirasistisk handbok : 20 steg till att bli medveten, förstå sig själv och skapa förändring / av Tiffany Jewell ; illustrerad av Aurélia Durand ; svensk bearbetning: Patrick Konde ; översättning: Hillevi Jonsson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Stockholm : Bokförlaget Max Ström, 2021Description: 175 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789171265517
Uniform titles:
  • This book is anti-racist Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 305.800973 23/swe
Other classification:
  • uOhe
Summary: Antirasistisk handbok visar vägen till en bättre värld. I 20 kapitel med sanna berättelser beskriver Tiffany Jewell hur rasismen i samhället fungerar, hur vi upptäcker den i vår vardag och hur vi som antirasister kan göra motstånd. Här finns verktygen för att skapa förändring och motverka rasism – även den dolda vardagsrasismen.Boken, som under många månader legat på New York Times bestsellerlista, är skriven för att stärka alla människor så att vi med rätt språk och kunskap kan stå upp mot rasistiska strukturer. Svensk medförfattare är Patrick Konde som är föreläsare och sakkunnig inom stiftelsen Friends kring frågor om rasism och mobbning. Bokens illustrationer är skapade av Aurélia Durand.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uOhe (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-05-07 45505470451
Barnbok Fårösunds bibliotek Barn & ungdom uOhe (Browse shelf(Opens below)) Available 56570710242
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uOhe (Browse shelf(Opens below)) Available 45505470452
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom uOhe (Browse shelf(Opens below)) Available 45505470450
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom uOhe (Browse shelf(Opens below)) Available 45505470453
Total holds: 0

Antirasistisk handbok visar vägen till en bättre värld. I 20 kapitel med sanna berättelser beskriver Tiffany Jewell hur rasismen i samhället fungerar, hur vi upptäcker den i vår vardag och hur vi som antirasister kan göra motstånd. Här finns verktygen för att skapa förändring och motverka rasism – även den dolda vardagsrasismen.Boken, som under många månader legat på New York Times bestsellerlista, är skriven för att stärka alla människor så att vi med rätt språk och kunskap kan stå upp mot rasistiska strukturer. Svensk medförfattare är Patrick Konde som är föreläsare och sakkunnig inom stiftelsen Friends kring frågor om rasism och mobbning. Bokens illustrationer är skapade av Aurélia Durand.

Powered by Koha