Syndetics cover image
Image from Syndetics

Erik och Ella : käbbelgrodans hemlighet / Alexander Nicole ; illustrerad av Elina Höglander.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Vulkan, [2021]Copyright date: ©2021Description: 328 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789189219236
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.78 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hcg
Summary: Sommarlovet går mot sitt slut när Erik och Ella får veta att familjen ska resa till Danmark. Efter ett besök på Tivoli i Köpenhamn låter sig Erik och Ella luras ner i en värld ingen trodde sig veta fanns – en värld full av märkliga varelser och faror. De hamnar i ett äventyr som överträffar allt de tidigare varit med om. Berättelsen om Erik och Ella är ett äventyr för hela familjen i klassisk anda. Ett äventyr som låter barnen använda sin fantasi och som lämpar sig för både högläsning och egen läsning. Följande har sagts och recenserats om boken: "Vilken fantastisk berättelse, helt underbar och så himla fin." Katariina Treville, Lärarnas riksförbund "Det här är en bladvändare för barn." Isabella Mendrix, Värmländska Författarsällskapet "Det är en finfin historia. Jag rycks med, vilket inte alltid händer." Elisabet Norin, Lektör, ThinkTank. "Vilken berättelse! Den är så spännande att jag bara inte kunde sluta läsa!" Karin Eberhardt Grönvall, Litteraturrundan Ur boken: Ella ropade så högt hon kunde. Hon viftade med armarna i luften. Äntligen vände sig Erik om. Han vinkade glatt tillbaka. Man han förstod inte. Han vände sig om igen och fortsatt att gå längre in i gränden. "Nej! Eik! Vänta!" ropade hon. "Följ inte efter! Du blir lurad!" Ella började springa efter Erik. Men Erik väntade inte. Ella såg hur Erik böjde sig fram. Så verkade han tappa fotfästet och halka till. Ellas ögon fylldes av tårar. Allt blev suddigare. Men hon slutade inte att springa. Hon sprang för allt vad livet var värt. Hon måste hinna fram innan det var för sent.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56888530004
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-04-25 56888530003
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Sommarlovet går mot sitt slut när Erik och Ella får veta att familjen ska resa till Danmark. Efter ett besök på Tivoli i Köpenhamn låter sig Erik och Ella luras ner i en värld ingen trodde sig veta fanns – en värld full av märkliga varelser och faror. De hamnar i ett äventyr som överträffar allt de tidigare varit med om. Berättelsen om Erik och Ella är ett äventyr för hela familjen i klassisk anda. Ett äventyr som låter barnen använda sin fantasi och som lämpar sig för både högläsning och egen läsning. Följande har sagts och recenserats om boken: "Vilken fantastisk berättelse, helt underbar och så himla fin." Katariina Treville, Lärarnas riksförbund "Det här är en bladvändare för barn." Isabella Mendrix, Värmländska Författarsällskapet "Det är en finfin historia. Jag rycks med, vilket inte alltid händer." Elisabet Norin, Lektör, ThinkTank. "Vilken berättelse! Den är så spännande att jag bara inte kunde sluta läsa!" Karin Eberhardt Grönvall, Litteraturrundan Ur boken: Ella ropade så högt hon kunde. Hon viftade med armarna i luften. Äntligen vände sig Erik om. Han vinkade glatt tillbaka. Man han förstod inte. Han vände sig om igen och fortsatt att gå längre in i gränden. "Nej! Eik! Vänta!" ropade hon. "Följ inte efter! Du blir lurad!" Ella började springa efter Erik. Men Erik väntade inte. Ella såg hur Erik böjde sig fram. Så verkade han tappa fotfästet och halka till. Ellas ögon fylldes av tårar. Allt blev suddigare. Men hon slutade inte att springa. Hon sprang för allt vad livet var värt. Hon måste hinna fram innan det var för sent.

Powered by Koha