Syndetics cover image
Image from Syndetics

Mollys tunga ryggsäck / författare: Malin Roca Ahlgren och Maya Roca Ahlgren ; illustratör: Mattias Andersson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Trollhättan : Kikkuli förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 112 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789188933430
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: ”Mollys tunga ryggsäck” handlar om en tjej i femman som gillar anime och musik. Hon tycker särskilt mycket om k-pop-bandet BTS. Molly tycker också om att sticka, och är gärna i fred med sina tankar och den stora sorgklumpen hon bär på. Hon blir missförstådd av både storasyster, lärare och klasskamrater. De tycker att hon är lat. Men hon har en stöttande pappa som finns där genom en utredning på BUMM, och en lillebror som älskar henne över allt annat. Och i skolan finns det också några vuxna som får allting att kännas bättre. ”Mollys tunga ryggsäck” är skriven för att barn ska känna att diagnoser inte är något att skämmas för, utan bara ett annat sätt att fungera på, för de behöver ha en god självkänsla, och därför behöver de få rätt förutsättningar och förståelse från omgivningen.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640135
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640132
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640133
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640130
Barnbok Korpens bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640131
Barnbok Slite bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56616640134
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

”Mollys tunga ryggsäck” handlar om en tjej i femman som gillar anime och musik. Hon tycker särskilt mycket om k-pop-bandet BTS. Molly tycker också om att sticka, och är gärna i fred med sina tankar och den stora sorgklumpen hon bär på. Hon blir missförstådd av både storasyster, lärare och klasskamrater. De tycker att hon är lat. Men hon har en stöttande pappa som finns där genom en utredning på BUMM, och en lillebror som älskar henne över allt annat. Och i skolan finns det också några vuxna som får allting att kännas bättre. ”Mollys tunga ryggsäck” är skriven för att barn ska känna att diagnoser inte är något att skämmas för, utan bara ett annat sätt att fungera på, för de behöver ha en god självkänsla, och därför behöver de få rätt förutsättningar och förståelse från omgivningen.

Powered by Koha