Du klarar det, Lisa! / av Helena Berglund ; illustrationer av Andrea Femerstrand.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Klubb Demo ; 1Publisher: Helsingborg : Hegas, [2021]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2021Description: 60 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180083010
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.78 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hcg
Summary: Lisa stirrar på den glödande cigaretten. – Kom igen! Testa! säger Filippa. Även om Lisa helst velat slippa vill hon inte att tjejerna ska tycka att hon är feg. Allt snurrar i huvudet när hon drar ett bloss och snart kommer hela frukosten upp på köksmattan. I panik springer Lisa därifrån. Fan. Varför blir det alltid såhär med Filippa. Och varför kan hon inte säga nej? Hon önskar att hon var lite mer som den nya tjejen Vera. Hon verkar så självsäker men ändå snäll. Men varför skulle hon och hennes aktivistkompisar vilja vara med Lisa? Ibland är det svårt att veta vad man faktiskt vill och vad man brinner för. Det här är första delen i en ny serie om vänskap, identitet och klimataktivism. Det är en berättelse som att känna sig annorlunda och om hur svårt det kan vara att så upp för både det man tror på och sig själv. En bok som passar utmärkt att läsa och diskutera i klassen! Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg Available 80060083118
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Hegas-nivå: 3

Härtill kompletterande material på internet

Lisa stirrar på den glödande cigaretten. – Kom igen! Testa! säger Filippa. Även om Lisa helst velat slippa vill hon inte att tjejerna ska tycka att hon är feg. Allt snurrar i huvudet när hon drar ett bloss och snart kommer hela frukosten upp på köksmattan. I panik springer Lisa därifrån. Fan. Varför blir det alltid såhär med Filippa. Och varför kan hon inte säga nej? Hon önskar att hon var lite mer som den nya tjejen Vera. Hon verkar så självsäker men ändå snäll. Men varför skulle hon och hennes aktivistkompisar vilja vara med Lisa? Ibland är det svårt att veta vad man faktiskt vill och vad man brinner för. Det här är första delen i en ny serie om vänskap, identitet och klimataktivism. Det är en berättelse som att känna sig annorlunda och om hur svårt det kan vara att så upp för både det man tror på och sig själv. En bok som passar utmärkt att läsa och diskutera i klassen! Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år

Powered by Koha