Syndetics cover image
Image from Syndetics

De överblivnas armé / Gustav Tegby.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Bortbytingar ; [1]Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2022Description: 258 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129728651
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: En deprimerad nioåring som kör taxi. En urstark vänlig vittra som lätt tappar humöret. En före detta hustomte som jobbar som privatdeckare. Det är bara några av de nya bekantskaper Dorian gör efter att han får veta att han är en bortbyting, ett mytiskt väsen som växt upp som människa. En ny svindlande verklighet öppnar sig, där hela naturen babblar på så att han håller på att bli tokig och en kolonistuga kan dölja en armé med planer på världsherravälde. Där döda smådjur i snabbmatslådor vaknar till liv, och den allvetande jätten Mimers huvud håller hov i en övergiven källarteater. Där ens föräldrar kanske inte är ens riktiga. Där allt är både vackrare, svårare och konstigare. Dorian inser varför han alltid känt sig lite underlig. Men han inser också att han har krafter. Och att han kanske råkat använda dem för något helt fruktansvärt. De överblivnas armé är första delen i Bortbytingar, en trilogi i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.
List(s) this item appears in: Sommarboken 2023 - Magiska väsen
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56547390039
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Regnbågshyllan Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56547390042
Barnbok Bokbussen Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56547390040
Barnbok Burgsviks bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 80067404542
Barnbok Fårösunds bibliotek Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Available 56547390043
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom Hcg (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-08-19 56547390041
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

En deprimerad nioåring som kör taxi. En urstark vänlig vittra som lätt tappar humöret. En före detta hustomte som jobbar som privatdeckare. Det är bara några av de nya bekantskaper Dorian gör efter att han får veta att han är en bortbyting, ett mytiskt väsen som växt upp som människa. En ny svindlande verklighet öppnar sig, där hela naturen babblar på så att han håller på att bli tokig och en kolonistuga kan dölja en armé med planer på världsherravälde. Där döda smådjur i snabbmatslådor vaknar till liv, och den allvetande jätten Mimers huvud håller hov i en övergiven källarteater. Där ens föräldrar kanske inte är ens riktiga. Där allt är både vackrare, svårare och konstigare. Dorian inser varför han alltid känt sig lite underlig. Men han inser också att han har krafter. Och att han kanske råkat använda dem för något helt fruktansvärt. De överblivnas armé är första delen i Bortbytingar, en trilogi i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.

Li

Powered by Koha