Syndetics cover image
Image from Syndetics

Ebola '76 / Amir Tag Elsir ; översättning: Olga Falk.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Arabic Publisher: [Åstorp] : Sameh Publishing, [2022]Copyright date: ©2022Description: 140 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198700930
Uniform titles:
  • Ībūlā 76 Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 892.73 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hce
Summary: Ebolas tragiska offer fanns överallt. Nu fanns det ingen som kunde bära dem så de släpade sig på egen hand till torget för att hitta hjälp. Lewis tog sig stapplande fram och kände varken av den brännheta marken eller de begynnande blåsorna under sina bara fotsulor.” Ebola ’76 är den prisbelönta författaren Amir Tag Elsirs första roman i svensk översättning. I den får vi följa fabriksarbetaren Lewis, som utan att veta om det för med sig ett dödligt virus till sitt hemland. Det får katastrofala följder. Genom en rad både bisarra och komiska mänskliga möten kopplar sjukdomen sitt grepp om staden Nzara. Blinda gitarrister, gemytliga barberare, grymma fabriksägare och bedragna hustrur kämpar snart för sina liv i denna tragikomiska satir. En av romanens mest oväntade karaktärer är Ebola själv, en synnerligen mörk och hotfull närvaro som finns överallt – i blodet hos en utmärglad tiggerska, i saliven som stänker ur munnen på en orerande fabriksarbetare och i matrester på en odiskad tallrik.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 57080850001
Bok Hemse bibliotek Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 57080850002
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

Ebolas tragiska offer fanns överallt. Nu fanns det ingen som kunde bära dem så de släpade sig på egen hand till torget för att hitta hjälp. Lewis tog sig stapplande fram och kände varken av den brännheta marken eller de begynnande blåsorna under sina bara fotsulor.” Ebola ’76 är den prisbelönta författaren Amir Tag Elsirs första roman i svensk översättning. I den får vi följa fabriksarbetaren Lewis, som utan att veta om det för med sig ett dödligt virus till sitt hemland. Det får katastrofala följder. Genom en rad både bisarra och komiska mänskliga möten kopplar sjukdomen sitt grepp om staden Nzara. Blinda gitarrister, gemytliga barberare, grymma fabriksägare och bedragna hustrur kämpar snart för sina liv i denna tragikomiska satir. En av romanens mest oväntade karaktärer är Ebola själv, en synnerligen mörk och hotfull närvaro som finns överallt – i blodet hos en utmärglad tiggerska, i saliven som stänker ur munnen på en orerande fabriksarbetare och i matrester på en odiskad tallrik.

Powered by Koha