Syndetics cover image
Image from Syndetics

Havets djup / Annika Thor ; bearbetad till lättläst av Cecilia Davidsson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: LättlästPublisher: [Stockholm] : Bokförlaget Hedvig, [2022]Manufacturer: 2022Description: 142 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789179711443
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.73 22 (machine generated)
Other classification:
  • uHc
Summary: Tredje delen i Annika Thors älskade serie om systrarna Steffi och Nelli i lättläst version.Fyra år har gått sedan Steffi och Nelli kom till Sverige. Steffi är snart sexton år, till hösten ska hon börja gymnasiet. Hon tänker bli läkare som sin pappa. Hennes lillasyster Nelli bor kvar hos fosterfamiljen på ön. Hon känner sig övergiven och ensam. Steffi lovade deras föräldrar att ta hand om systern. Har hon svikit sitt löfte?Föräldrarna fortsätter att skicka brev, men de är inte längre i Wien utan i ett judiskt läger nära Prag. Breven är korta men Steffi förstår att de har det svårt.Steffi träffar Judith, en flicka som hon gick i skolan med i Wien. Judith får Steffi att fundera på var hon hör hemma. Judith verkar så säker på vem hon är. Men vem är Steffi? Vem ska hon bli?
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom Lättläst ungdomsbok uHc Available 56915080046
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uHc Available 56915080047
Total holds: 0

Originalupplaga 1998. Första upplaga i denna version 2022

Kolofon: "Boken är en bearbetad version av Havets djup utgiven av Bonnier Carlsen 1998"

Tredje delen i Annika Thors älskade serie om systrarna Steffi och Nelli i lättläst version.Fyra år har gått sedan Steffi och Nelli kom till Sverige. Steffi är snart sexton år, till hösten ska hon börja gymnasiet. Hon tänker bli läkare som sin pappa. Hennes lillasyster Nelli bor kvar hos fosterfamiljen på ön. Hon känner sig övergiven och ensam. Steffi lovade deras föräldrar att ta hand om systern. Har hon svikit sitt löfte?Föräldrarna fortsätter att skicka brev, men de är inte längre i Wien utan i ett judiskt läger nära Prag. Breven är korta men Steffi förstår att de har det svårt.Steffi träffar Judith, en flicka som hon gick i skolan med i Wien. Judith får Steffi att fundera på var hon hör hemma. Judith verkar så säker på vem hon är. Men vem är Steffi? Vem ska hon bli?

Powered by Koha