Syndetics cover image
Image from Syndetics

Vikingatiden / Fabian Göranson.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Sveriges fantastiska historiaPublisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2022Description: 59 sidor illustrationer 29 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129735161
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 948.5014 23/swe
Other classification:
  • Kc.2,u
  • Kb.2,u
Summary: Följ med till den spännande vikingatiden och en värld av farliga resor, storslagna fester, mystiska gudar, blänkande svärd och trollkunniga spåkvinnor. Hur gestaltade sig egentligen livet för en vanlig svensk familj för lite mer än tusen år sedan? I den här boken får vi lära känna Åshed, Egil och deras föräldrar och syskon, och deras liv på en vikingatida bondgård. Vi följer dem i arbetet med djuren och åkrarna, ser hur de fiskade, lagade mat, sydde kläder och mycket mer. Men vardagens lunk bryts på den stora julfesten, när hövdingen Knut samlar ihop ett vikingatåg i öster. Egil, pappa Ragnar och sköldmön Hervor drar iväg på en resa över havet. Där väntar svåra strider, oväntade skatter och en lång resa till den stora staden Könugård. Vikingatiden är andra delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uKb Available 56925050039
Barnbok Bokbussen Barn & ungdom uKb Available 56925050040
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uKb Available 56925050043
Barnbok Hemse bibliotek Barn & ungdom uKb Available 56925050044
Barnbok Klintehamns bibliotek Barn & ungdom uKb Available 56925050041
Barnbok Roma bibliotek Barn & ungdom uKb Available 80064111468
Barnbok Slite bibliotek Barn & ungdom uKb Available 56925050042
Total holds: 0

Följ med till den spännande vikingatiden och en värld av farliga resor, storslagna fester, mystiska gudar, blänkande svärd och trollkunniga spåkvinnor. Hur gestaltade sig egentligen livet för en vanlig svensk familj för lite mer än tusen år sedan? I den här boken får vi lära känna Åshed, Egil och deras föräldrar och syskon, och deras liv på en vikingatida bondgård. Vi följer dem i arbetet med djuren och åkrarna, ser hur de fiskade, lagade mat, sydde kläder och mycket mer. Men vardagens lunk bryts på den stora julfesten, när hövdingen Knut samlar ihop ett vikingatåg i öster. Egil, pappa Ragnar och sköldmön Hervor drar iväg på en resa över havet. Där väntar svåra strider, oväntade skatter och en lång resa till den stora staden Könugård. Vikingatiden är andra delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.

Powered by Koha