Syndetics cover image
Image from Syndetics

Lär dig mer om allemansrätten / Jeanette Persson, Carina Ståhlberg.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Häljarp : Bona Signum, [2022]Copyright date: ©2022Description: 31 sidor illustrationerContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789188027887
Other classification:
  • Oeabb,u
  • Uh-c,u
Summary: Allemansrätten är något vi ständigt måste förhålla oss till när vi är ute i naturen. Under pandemin har vi varit ute mer än någonsin och stor osäkerhet uppstår ofta i vad det är för regler som gäller. I den här boken, som är utformad som ett lättläst läromedel, gör vi allemansrätten mer tillgänglig med en tydligare syn på vad det innebär att ha tillgång till landets fantastiska natur men ändå inte störa och inte förstöra. Att ha en förståelse för och respekt för de regler som gäller ute i vår natur är nödvändigt för alla som ska vistas där. Boken består av lättlästa regler med tillhörande uppgifter. Man får uppgifter att till exempel jobba vidare med, diskutera i grupp, ta reda på mer eller berätta om egna erfarenheter.
List(s) this item appears in: Sommarboken 2023 - Sommarläsning
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Almedalsbiblioteket Barn & ungdom uOea (Browse shelf(Opens below)) Available 80070794430
Barnbok Gråbobiblioteket Barn & ungdom uOea (Browse shelf(Opens below)) Available 80070794432
Total holds: 0

Allemansrätten är något vi ständigt måste förhålla oss till när vi är ute i naturen. Under pandemin har vi varit ute mer än någonsin och stor osäkerhet uppstår ofta i vad det är för regler som gäller. I den här boken, som är utformad som ett lättläst läromedel, gör vi allemansrätten mer tillgänglig med en tydligare syn på vad det innebär att ha tillgång till landets fantastiska natur men ändå inte störa och inte förstöra. Att ha en förståelse för och respekt för de regler som gäller ute i vår natur är nödvändigt för alla som ska vistas där. Boken består av lättlästa regler med tillhörande uppgifter. Man får uppgifter att till exempel jobba vidare med, diskutera i grupp, ta reda på mer eller berätta om egna erfarenheter.

Powered by Koha