Mamusia / Olia Hercules ; översättning: Leo Gefvert.

By: Hercules, Olia [aut]Contributor(s): Gefvert, Leo, 1969- [trl]Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Bonnier fakta, [2022]Manufacturer: 2022Description: 240 sidor illustrationer 26 cmContent type: text, still image Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789178875122Other title: Mamusia : det ukrainska köket [Cover title]Uniform titles: Mamushka Svenska Subject(s): Ukrainsk matlagning | Matlagning | Cooking, Ukrainian | CookingGenre/Form: KokböckerDDC classification: 641.59477 Other classification: Qcabd Summary: Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina. I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet. Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.[Bokinfo]
List(s) this item appears in: Från och om Ukraina
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket

Öppettider:
Måndag-fredag 10-18
Lördag och söndag 10-16

Vuxen Qcabd (Browse shelf) Available 45504429713
Bok Roma bibliotek

Bemannade öppettider
Måndag 13.00-18.00
Tisdag 13.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00
Torsdag 10.00-16.00
Fredag ​​13.00-16.00
Självbetjäning ons-tors 12.00-13.00

Meröppet
Måndag-Fredag ​​07.00-21.00
Lördag-Söndag 09.00-18.00

Röda dagar och helgdagar 09.00-18.00

Vuxen Qcabd (Browse shelf) Available 45504429712
Total holds: 0

Den engelska titeln från bokens sista sida

Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina. I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet. Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.[Bokinfo]

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha