Mamusia / Olia Hercules ; översättning: Leo Gefvert.
Material type: TextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Bonnier fakta, [2022]Manufacturer: 2022Description: 240 sidor illustrationer 26 cmContent type:- text, still image
- unmediated
- volume
- 9789178875122
- Mamusia : det ukrainska köket [Cover title]
- 641.59477 23/swe
- Qcabd-mad
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Vuxen | Qcabd (Browse shelf(Opens below)) | Available | 45504429713 | |||
Bok | Roma bibliotek | Vuxen | Qcabd (Browse shelf(Opens below)) | Available | 45504429712 |
Browsing Almedalsbiblioteket shelves, Collection: Vuxen Close shelf browser (Hides shelf browser)
Qcabd Facing heaven : välkommen till Sichuanköket / | Qcabd Green India / | Qcabd Indien i mitt svenska kök / | Qcabd Mamusia / | Qcabd Dumplings & annan dim sum / | Qcabd Koreanska grytor / | Qcabd I mitt kurdiska kök : smaker från mitt hemland / |
Den engelska titeln från bokens sista sida
Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina. I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet. Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.[Bokinfo]