Syndetics cover image
Image from Syndetics

Mamusia / Olia Hercules ; översättning: Leo Gefvert.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Bonnier fakta, [2022]Manufacturer: 2022Description: 240 sidor illustrationer 26 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178875122
Other title:
  • Mamusia : det ukrainska köket [Cover title]
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.59477 23/swe
Other classification:
  • Qcabd-mad
Summary: Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina. I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet. Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.[Bokinfo]
List(s) this item appears in: Från och om Ukraina
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Qcabd (Browse shelf(Opens below)) Available 45504429713
Bok Roma bibliotek Vuxen Qcabd (Browse shelf(Opens below)) Available 45504429712
Total holds: 0

Den engelska titeln från bokens sista sida

Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina. I den prisbelönta kokboken Mamusia hittar du det bästa från det ukrainska köket. Olia Hercules guidar till guldkornen i den rika ukrainska matkulturen, ett spännande kök med tydliga influenser från Kaukasus, Asien och Medelhavet. Boken innehåller över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till ost- och vitlöksfyllda bröd, dumplings med svamp, hemgjord färskost, fermenterade grönsaker och inläggningar, grillad vitlökskyckling, aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Det handlar om rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och kan beskrivas som ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Olia Hercules föddes i Kachovka i södra Ukraina 1984. Hon flyttade till Cypern när hon var tolv och sedan vidare till London när hon var klar med sina studier. Idag verkar hon i Storbritannien som kock, matskribent och författare och arbetar hårt för att skapa opinion för och samla in pengar till dem som drabbats av kriget i Ukraina. Mamusia publicerades på engelska första gången 2015 under titeln Mamushka och har blivit en modern kokboksklassiker för östeuropeisk mat.[Bokinfo]

Powered by Koha