Syndetics cover image
Image from Syndetics

Ställ om! : allt att vinna på ett klimatsmart liv / Maria Soxbo.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 171 sidor illustrationer 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113121901
Subject(s): DDC classification:
  • 333.72 23/swe
Other classification:
  • Uhd
  • Qc
Summary: Världen behöver ställa om, forskarna är oerhört eniga om det. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast formuleras som en massa livsstils-ajabaja. Och de allra flesta av oss går inte igång på förbud. ​Samtidigt rusar vi uppåt​/​framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. ​​Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat.Så den här boken börjar i en annan ände! Vad skulle hända om vi tänkte om? Om vi utifrån små och stora förändringar i vardagen kan börja bygga en annan typ av tillvaro – och på sikt samhälle – från grunden. Ett samhälle där det som känns viktigast får ta mest plats.Boken är uppdelad utifrån några av tillvarons stora byggstenar: ​drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka​. Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: “What’s in it for me?” För det fina med omställningen – både den personliga och den samhälleliga – är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.I Ställ om! utgår vi därför från målet – den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.
List(s) this item appears in: Beredskap facklitteratur vuxna
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505263411
Bok Fårösunds bibliotek Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505911132
Bok Hemse bibliotek Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505911131
Bok Korpens bibliotek Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505911133
Bok Roma bibliotek Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505911134
Bok Slite bibliotek Vuxen Uhd (Browse shelf(Opens below)) Available 45505263410
Total holds: 0

Världen behöver ställa om, forskarna är oerhört eniga om det. Men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast formuleras som en massa livsstils-ajabaja. Och de allra flesta av oss går inte igång på förbud. ​Samtidigt rusar vi uppåt​/​framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. ​​Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat.Så den här boken börjar i en annan ände! Vad skulle hända om vi tänkte om? Om vi utifrån små och stora förändringar i vardagen kan börja bygga en annan typ av tillvaro – och på sikt samhälle – från grunden. Ett samhälle där det som känns viktigast får ta mest plats.Boken är uppdelad utifrån några av tillvarons stora byggstenar: ​drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka​. Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: “What’s in it for me?” För det fina med omställningen – både den personliga och den samhälleliga – är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.I Ställ om! utgår vi därför från målet – den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.

Li

Powered by Koha