Syndetics cover image
Image from Syndetics

Maxa : mer näring för pengarna / Sara Ask ; foto: Lina Eidenberg Adamo.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2024]Copyright date: ©2024Description: 152 sidor illustrationer 24 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113133249
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.552 23/swe
Other classification:
  • Qcab
Summary: Maxa visar hur vi får ut maximalt med smak och nyttigheter ur våra råvaror. Det ekonomiska läget och livsmedelspriserna har fått många av oss att se på våra matvanor på ett nytt sätt. Den här boken är fullmatad med inspiration och recept som kan förenkla vardagen och hjälpa oss att fatta smarta beslut. Här hittas rätterna som ger mest näring och godast mat för pengarna. Det finns flera vinster i detta: ofta är de mest näringsrika råvarorna både prisvärda och bättre för miljön. Förutom ca 50 recept bjuder dietisten Sara Ask på en mängd uppslag som ger matnyttig info. Det handlar till exempel om vad fullkorn egentligen är och gör, hur man bäst lyfter baljväxterna, vad en gjutjärnsgryta kan göra för järninnehållet, hur vi kan spara el i köket och hur rester kan bli till nya rätter. Recepten är till stor del vegetariska men inget är uteslutet. Ofta används kött och fisk som möjliga tillbehör. Medan vi maxar näringen så maxar vi samtidigt både tidsanvändning och hållbarhet, samt – förstås – smak![Bokinfo]

Maxa visar hur vi får ut maximalt med smak och nyttigheter ur våra råvaror. Det ekonomiska läget och livsmedelspriserna har fått många av oss att se på våra matvanor på ett nytt sätt. Den här boken är fullmatad med inspiration och recept som kan förenkla vardagen och hjälpa oss att fatta smarta beslut. Här hittas rätterna som ger mest näring och godast mat för pengarna. Det finns flera vinster i detta: ofta är de mest näringsrika råvarorna både prisvärda och bättre för miljön. Förutom ca 50 recept bjuder dietisten Sara Ask på en mängd uppslag som ger matnyttig info. Det handlar till exempel om vad fullkorn egentligen är och gör, hur man bäst lyfter baljväxterna, vad en gjutjärnsgryta kan göra för järninnehållet, hur vi kan spara el i köket och hur rester kan bli till nya rätter. Recepten är till stor del vegetariska men inget är uteslutet. Ofta används kött och fisk som möjliga tillbehör. Medan vi maxar näringen så maxar vi samtidigt både tidsanvändning och hållbarhet, samt – förstås – smak![Bokinfo]

Powered by Koha