Syndetics cover image
Image from Syndetics

Historiska smaker från fyra århundranden : svenska handskrivna recept av kvinnor under 1200-, 1600-, 1700- och 1800-talen / Ulrica Söderlind.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Lund] : Universus Academic Press, [2024]Manufacturer: 2024Description: 92 sidor illustrationer 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789187439827
Other title:
  • Historiska smaker från fyra århundraden
Subject(s): DDC classification:
  • 641.509485 23/swe
Other classification:
  • Qca
Summary: En fascinerande värld av historisk matlagning visas i denna bok med handskrivna recept, författade av adelskvinnor under fyra århundrade. Utvalda recept realiserades vid forskningsrestaurangen vid Umeå universitet, vidare via ett arkeologiskt matlagningsexperiment baserat på Cajsa Wargs kokbok.[Bokinfo]

På titelsidan felaktigt: "Historiska smaker från fyra århundranden"

En fascinerande värld av historisk matlagning visas i denna bok med handskrivna recept, författade av adelskvinnor under fyra århundrade. Utvalda recept realiserades vid forskningsrestaurangen vid Umeå universitet, vidare via ett arkeologiskt matlagningsexperiment baserat på Cajsa Wargs kokbok.[Bokinfo]

Powered by Koha