Himlabrand / Moa Backe Åstot.

By: Backe Åstot, Moa [aut]Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2021Description: 205 sidor 20 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789129725575Subject(s): Ungdomar | Samer | Homosexualitet | Kärlek | Identitet | HBTQ+ | Ungdomsböcker | Samer | Homosexualitet | IdentitetGenre/Form: Ungdomsböcker | Barn- och ungdomslitteraturDDC classification: 839.738 Other classification: uHc | 18c2 Summary: Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där, något som pockar och drar. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Men vad skulle alla andra säga om de visste? Föräldrarna, släktingarna, klasskompisarna? Går renskötarlivet att kombinera med det liv Ánte vill ha? Och Erik, vad känner han? En berättelse om arv, släktrelationer och ett uråldrigt band till det som varit. Men också om förväntan, värme, om känslor som går som elektricitet genom kroppen. Himlabrand handlar om att välja vad för slags liv man vill leva, och Ánte ger en röst åt alla dem som - oavsett anledning - tvingas gå emot strömmen och vara modiga.
List(s) this item appears in: Pride - boktips för barn, unga & vuxna
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Klintehamns bibliotek
Barn & ungdom uHc (Browse shelf) In transit from Klintehamns bibliotek to Almedalsbiblioteket since 2022-04-04 56290450120
Barnbok Almedalsbiblioteket
Barn & ungdom uHc (Browse shelf) Checked out 2022-06-07 56290450119
Barnbok Gråbobiblioteket
Barn & ungdom uHc (Browse shelf) Checked out 2022-05-17 56290450118
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Ántes liv har präglats av de samiska traditionerna. För honom är det självklart att han, som familjens enda barn, ska fortsätta arbetet med renarna. Men plötsligt finns det något annat där, något som pockar och drar. Känslorna för bästa kompisen Erik har utvecklats till något större. Men vad skulle alla andra säga om de visste? Föräldrarna, släktingarna, klasskompisarna? Går renskötarlivet att kombinera med det liv Ánte vill ha? Och Erik, vad känner han? En berättelse om arv, släktrelationer och ett uråldrigt band till det som varit. Men också om förväntan, värme, om känslor som går som elektricitet genom kroppen. Himlabrand handlar om att välja vad för slags liv man vill leva, och Ánte ger en röst åt alla dem som - oavsett anledning - tvingas gå emot strömmen och vara modiga.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha