Syndetics cover image
Image from Syndetics

Förintelsens barn / Margit Silberstein.

By: Material type: TextTextPublication details: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2021].Description: 190 sidor ; 22 cmISBN:
  • 978-91-0-018341-7
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 940.5318092 23/swe
Other classification:
  • Lz Silberstein, Margit
  • Lz Silberstein, Ernst Jakob
  • Lz Silberstein, Ili Channe
  • Koafh-a.54
Summary: Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det? Men det är också en berättelse om författarens föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om att ha en historia i två världar, den judiska och den andra stora världen.
List(s) this item appears in: Förintelsens minnesdag
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Almedalsbiblioteket Vuxen Biografier Lz Silberstein, Margit (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-06-17 56285090065
Bok Slite bibliotek Vuxen Biografier Lz Silberstein, Margit (Browse shelf(Opens below)) Available 56285090064
Total holds: 1
Browsing Slite bibliotek shelves, Shelving location: Biografier, Collection: Vuxen Close shelf browser (Hides shelf browser)

Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det? Men det är också en berättelse om författarens föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om att ha en historia i två världar, den judiska och den andra stora världen.

Powered by Koha