Syndetics cover image
Image from Syndetics

Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år / Richard Tellström & Håkan Jönsson

By: Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Stockholm NoK 2018Edition: 1. utgDescription: 393 s. illISBN:
  • 91-27-14591-3
  • 978-91-27-14591-7
Subject(s): DDC classification:
  • 910.46 22 (machine generated)
Other classification:
  • Qmb-c:k
  • Qca
  • Mxk-c
Summary: Att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär. Så snart Sverige började enas och kristnas blev sådana platser viktiga. Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks. Här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia.

Att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär. Så snart Sverige började enas och kristnas blev sådana platser viktiga. Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks. Här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia.

Powered by Koha