Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år / Richard Tellström & Håkan Jönsson
Material type: TextPublication details: Stockholm NoK 2018Edition: 1. utgDescription: 393 s. illISBN:- 91-27-14591-3
- 978-91-27-14591-7
- 910.46 22 (machine generated)
- Qmb-c:k
- Qca
- Mxk-c
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Vuxen | Qm (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80060622427 | |||
Bok | Bokbussen | Vuxen | Qm (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80061485966 |
Browsing Bokbussen shelves, Collection: Vuxen Close shelf browser (Hides shelf browser)
Att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär. Så snart Sverige började enas och kristnas blev sådana platser viktiga. Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks. Här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia.