Syndetics cover image
Image from Syndetics

Underbara kålrötter : kulturhistoria, odling och användning / redaktörer: Matti Wiking Leino, Hans Næss och Martin Ragnar ; författare: Patrik Arneke [och nio andra] ; foto: Patrik Arneke.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Summary language: English Publication details: [Hestra] : Isaberg förlag, [2020].Description: 155 sidor : illustrationer ; 24 cmISBN:
  • 978-91-85089-16-1
Subject(s): DDC classification:
  • 641 22 (machine generated)
Other classification:
  • Qca
  • Qed
  • Qcaa
Summary: Kålroten uppkom i Sverige och när den spred sig över världen tog den sitt svenska namn med sig på resan. Man kan betrakta kålroten som Sveriges motsvarighet till pizzan - lika framgångsrik i olika matkulturer världen över. Idag är kålrot en självklar del i såväl det svenska köket som i det ryska, italienska, isländska och amerikanska köket. Kålrotsakademien, som bildades år 2015, tog som sin första uppgift att återupptäcka kålrotens fascinerande kulturhistoria och mångfald. På några år har grönsaks-diskens mest försummade rotfrukt gjort en klassresa till gastronomisk stolthet. Kålrot är idag en självklar ingredienspå många lyxkrogar och har till och med serverats på Nobel-middagen. När Mathias Dahlgren öppnade en nyskapande vegetarisk fine-dining-restaurang på Grand Hotel i Stockholm fick den självklart namn efter kålroten - Rutabaga! Boken du håller i handen är en hyllning till kålroten och dess mångfald. Följ med på en lärd resa om kålrotens uppkomst, kulturhistoria, odling, styckning, mångfald och gastronomiska praktik. Vi lovar en gastkramande upplevelse!.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Hemse bibliotek Vuxen Qca Available 55619840002
Total holds: 0

Nederst på omslaget: "Kålrotsakademien".

Kålroten uppkom i Sverige och när den spred sig över världen tog den sitt svenska namn med sig på resan. Man kan betrakta kålroten som Sveriges motsvarighet till pizzan - lika framgångsrik i olika matkulturer världen över. Idag är kålrot en självklar del i såväl det svenska köket som i det ryska, italienska, isländska och amerikanska köket. Kålrotsakademien, som bildades år 2015, tog som sin första uppgift att återupptäcka kålrotens fascinerande kulturhistoria och mångfald. På några år har grönsaks-diskens mest försummade rotfrukt gjort en klassresa till gastronomisk stolthet. Kålrot är idag en självklar ingredienspå många lyxkrogar och har till och med serverats på Nobel-middagen. När Mathias Dahlgren öppnade en nyskapande vegetarisk fine-dining-restaurang på Grand Hotel i Stockholm fick den självklart namn efter kålroten - Rutabaga! Boken du håller i handen är en hyllning till kålroten och dess mångfald. Följ med på en lärd resa om kålrotens uppkomst, kulturhistoria, odling, styckning, mångfald och gastronomiska praktik. Vi lovar en gastkramande upplevelse!.

Med sammanfattning på engelska.

Powered by Koha