Rå som sushi : [nordiska råvaror och japanska smaker] / Frida Ronge ; [foto: Lennart Weibull] ; [faktatext: Henrik Francke]
Material type: TextPublication details: Stockholm NoK 2017Description: 175 s. illISBN:- 978-91-27-14961-8
- 91-27-14961-7
- 641.82 23/swe
- Qcaa
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Vuxen | Qcabd (Browse shelf(Opens below)) | Available | 80058668793 | |||
Bok | Gråbobiblioteket | Vuxen | Qcaa (Browse shelf(Opens below)) | Available | 54146270043 |
Browsing Almedalsbiblioteket shelves, Collection: Vuxen Close shelf browser (Hides shelf browser)
Frida Ronges huvudingredienser kommer från Norden men hon adderar smaker och tekniker från Japan. Här går hon igenom olika grundläggande tekniker som att hantera och skära rå fisk och hur man väljer fisk hos handlaren. Boken innehåller recept och steg för steg-beskrivningar på nigiri sushi, maki, temaki och chirashi sushi. Rå fisk är också sashimi och yuzu, tataki på biff och tartar på vit fisk som syras med vinäger och citrusfrukter.