Syndetics cover image
Image from Syndetics

Rå som sushi : [nordiska råvaror och japanska smaker] / Frida Ronge ; [foto: Lennart Weibull] ; [faktatext: Henrik Francke]

By: Material type: TextTextPublication details: Stockholm NoK 2017Description: 175 s. illISBN:
  • 978-91-27-14961-8
  • 91-27-14961-7
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 641.82 23/swe
Other classification:
  • Qcaa
Summary: Frida Ronges huvudingredienser kommer från Norden men hon adderar smaker och tekniker från Japan. Här går hon igenom olika grundläggande tekniker som att hantera och skära rå fisk och hur man väljer fisk hos handlaren. Boken innehåller recept och steg för steg-beskrivningar på nigiri sushi, maki, temaki och chirashi sushi. Rå fisk är också sashimi och yuzu, tataki på biff och tartar på vit fisk som syras med vinäger och citrusfrukter.

Frida Ronges huvudingredienser kommer från Norden men hon adderar smaker och tekniker från Japan. Här går hon igenom olika grundläggande tekniker som att hantera och skära rå fisk och hur man väljer fisk hos handlaren. Boken innehåller recept och steg för steg-beskrivningar på nigiri sushi, maki, temaki och chirashi sushi. Rå fisk är också sashimi och yuzu, tataki på biff och tartar på vit fisk som syras med vinäger och citrusfrukter.

Powered by Koha