Syndetics cover image
Image from Syndetics

Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans / [redaktörer: Madeleine Bonow ...]

Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Stockholm Atlantis 2016Description: 352 s. illISBN:
  • 91-7353-828-0
  • 978-91-7353-828-2
Subject(s): Other classification:
  • Qca
  • Mxk-c
  • Cjz Brask, Hans
  • Lz Brask, Hans
Contents:
S. 19-84: Ur Hans Brasks ekonomibok (Kh 54) / översättare: Hedda Gunneng
Summary: Med utgångspunkt i Biskop Brasks hushållspraktika, ges en bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Vi får veta vad man åt, hur man tillagade maten, hur man sörjde för sin personal och får läsa om tidens handel och tekniska innovationer.

S. 19-84: Ur Hans Brasks ekonomibok (Kh 54) / översättare: Hedda Gunneng

Med utgångspunkt i Biskop Brasks hushållspraktika, ges en bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Vi får veta vad man åt, hur man tillagade maten, hur man sörjde för sin personal och får läsa om tidens handel och tekniska innovationer.

Delvis översättning från latin och fornsvenska

Powered by Koha