Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans / [redaktörer: Madeleine Bonow ...]
Material type:![Text](/opac-tmpl/lib/famfamfam/BK.png)
- 91-7353-828-0
- 978-91-7353-828-2
- Qca
- Mxk-c
- Cjz Brask, Hans
- Lz Brask, Hans
Item type | Current library | Collection | Shelving location | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Almedalsbiblioteket | Magasin | Magasin | Qca (Browse shelf(Opens below)) | Checked out | 2024-07-11 | 80051461813 |
Browsing Almedalsbiblioteket shelves, Shelving location: Magasin, Collection: Magasin Close shelf browser (Hides shelf browser)
S. 19-84: Ur Hans Brasks ekonomibok (Kh 54) / översättare: Hedda Gunneng
Med utgångspunkt i Biskop Brasks hushållspraktika, ges en bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Vi får veta vad man åt, hur man tillagade maten, hur man sörjde för sin personal och får läsa om tidens handel och tekniska innovationer.
Delvis översättning från latin och fornsvenska